Jdi na obsah Jdi na menu
 


3. 5. 2016

 

Čarodejnice v Česticích - 30. dubna 2016

 

       V sobotu 30. dubna se v Česticích na hřišti  konaly již tradiční Čarodejnice. Byl navečer plný her, písniček, tancování, čarodějnic a čarodějů, dětských úsměvů a zábavy. Náš sbor SDH Čestice společně s obecním úřadem a hromadou ochotných lidí z naší vesničky pořádali zábavné odpoledne pro ty nejmenší. Odpoledne plné her, sladkých i slaných odměn a úsměvů. 

 

sdhimg_2390.jpg

      Všichni kdo měli čas a chuť něco dělat se sešli v sobotu v 16:00 na místním hřišti a začali s přípravou na čarodějnické odpoledne. Postavil se parket a lavičky, po celém areálu se připravilo 12 stanovišť se soutěžemi a atrakcemi pro děti. Atrakce byli např. stříkání z hasičských džberovek, střelba ze vzduchovek, jízda na poníkovi, kroket, chytání rybiček, poznávání vůní, házení šipek a balónků, kuželky, házení na klobouky, kelímkovaná atd.  Začátek byl již před 18 hodinou. Každé dítě co přišlo dostalo papír kde byli obrázky atrakcí a za jejich splnění dostalo všude sladkou odměnu. Za projití všech atrakcí každý dostal buřtík s chlebem, hořčicí a pitíčko. Po hodině a půl soutěžení nás svým tancem potěšili a inspirovali nejdříve malé děti z naší mateřské a základní školy pod vedením Moniky Jiruškové. sdhimg_2627.jpgPo nich následovali tance slečen z profesionální skupiny Marlen z Kostelce nad Orlicí. Po opečení buřtíků se okolo čtvrt na devět seskupil lampiónový průvod a prošel okruh středem obce. Před devátou hodinou večerní se zapálila vatra, kterou děti z MŠ ozdobili krásnou čarodejnicí. Celé odpoledne bylo ukončeno krásným ohňostrojem, který zařídil obecní úřad. Čarodejnice hudebně doprovázela a podbarvovala naše Čestická stálice DJ Čenda. Aby nebyla žízeň a hlad se starala obsluha z Čestické STŘELNICE a myslím, že výběr byl veliký a vše chutnalo velmi dobře. Celé Čarodějnice končily až druhý den v ranních hodinách a to je známkou toho, že to bylo super. :-) Známkou toho, že to děláme asi dobře je i to, že každý rok je dětí i rodičů vice a více nejen z Čestic ale i okolních vesnic a měst.

 

sdhimg_2662.jpg

        Veliké poděkování si zaslouží všichni kdo nám přišli nezištně pomoct se stavěním, organizováním, vymýšlením atrakcí, úklidem a vším, co s Čarodějnicema v Česticích souviselo. Všichni jsme to dělali pro dětský úsměv a spokojenost a to se nám podařilo. Ještě jednou všem moc DĚKUJI !!!

 

Zapsal: Vladimír Javůrek

 

Náhledy fotografií ze složky Čarodejnice 2016 - 30.4.2016