Jdi na obsah Jdi na menu
 


1. 2. 2017

 

Žigulem z Čestic až na konec světa

aneb

ksz.jpg

 

 Dva kluci z Čestic, dva sousedi, spolužáci a věrní kamarádi a jejich roční dobrodružství. 

   V roce 2016 si naší věrní a pracovití členové na jedné hasičské akci u piva řekli, uděláme nějakej výlet. V posledních několika letech projeli už vlakem západní část Evropy ( Německo, Francii, Anglii, Belgii, Irsko,Dánsko, Polsko....), autem projeli snad celou východní Evropu ( Ukrajinu, Rusko, Bulharsko, Chorvatsko, Maďarsko, Rumunsko, Turecko, Řecko,....).  

   Tito dobrodruzi jsou Filip Vogel ( 28 let ) a Petr Javůrek ( 28 let). Cestovat je baví a touha poznat něco více u nich každým výletem sílila. Proto si řekli, co zkusit objet svět?? Chvíli se to zdálo jako bláznivý nápad, ale když o tom čím dál víc dumali, zas tak nereálné se to nezdálo. Nějakou korunu každý někde splaší a oba nemají žádné velké závazky.  A cesta kolem světa? To je kousek. Vždyť 50 000 km ujede kdejaké auto.

  To byla další výzva, čím pojedeme? Po chvíli dumání se oba shodli na jasné volbě " pojedeme Žigulem ". Vždyt tohle auto je nesmrtelné, stále jezdí po východní Evropě a Asii a to některým modelům je již 47 let. Takže o náhradní díly a servis bude postaráno. LADA VAZ 2101 je prostě "klasika", kterou opravíte šroubovákem, kladivem a svářečkou. Pohodlý je pro kluky až na druhém místě. 

  V létě 2016 si borci za pár korun sehnali "žigula" a začala oprava a úprava vozu na "dálkovou trasu". Hlavním mechanikem a řidičem, je Petr, který je vyučeným automechanikem, obchodníkem s maturitou, vášnivým bláznem do všech jednostopých motorových přibližovadel a hlavně zručným klukem, který dokáže vše opravit. Hlavní "bednou" celého výletu je Filip, vystudovaný inženýr, doktor na ČVUT stavební a cestovatel každým coulem. Za těch pár let, co je plnoletý procestoval snad všechny kontinenty světa, mluví několika jazyky a má obrovský přehled, co je kde potřeba a jak se všude dostat. Tahle kombinace nadšenců a odborníků dává obrovskou naději na úspěšnou cestu kolem světa v jakémkoliv povozu.

   V těchto dnech se dodělávají poslední úpravy a vychytávky na voze. Vyřizují se víza a povolení. Kluci chodí na očkování a preventivní prohlídky. Lámou si hlavy, co si s sebou sbalit a a jak to všechno dát do jednoho autíčka. Probíhají testy dronu a další záznamové techniky, aby měli možnost se s námi podělit o zážitky z jiných krajů.

  1. dubna 2017, to je to magické datum, kdy je plánovaný začátek cesty. Jen jestli to není "Apríl"? Věřme, že ne a našim cestovatelům se podaří s velkou slávou vyjet z Čestic v jejich plechové krásce. Nekonečné kilometry úžasnou krajinou, plnou nových poznání, dech beroucích přírodních krás, zajímavých setkání a nenahraditelných zážitků. Kdo má v sobě alespoň kousek dobrodruha, musí trochu závidět. 

  Klukům moc jejich výlet přejeme a protože víme, že je pro ně každá koruna dobrá, přispějeme jim z naší hasičské kasy nemalou částkou. Jako protislužbu nám slíbili dlouhé vyprávění protkané fotkami a videi. Každý z Vás, kdo by jim chtěl přispět sledujte jejich nebo naše stránky.

Sledujte s námi jejich stránku na FACEBOOKU, kde se dočtete aktuální informace o přípravách a následně o jejich cestě.

 

Hodně štěstí borci.

 

zigul.jpg

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář