Jdi na obsah Jdi na menu
 


Oslavy 130 let SDH a 40 let školky v Česticíh

7. 6. 2006

Oslavy se konaly v roce 2006 v červnu.Od rána probíhaly dny otevřených dveří ve škole,v klubovně sdh, v tělocvičně a v Čestické hospodě s výstavou obecních kronik. To vše se dělo za přítomnosti starosty obceředitelky školy,učitelek školy , vedoucí mladých hasičů, ale i velitele našich hasičů a dlouholetým kronikářem naší obce. Podívat jsme se mohli i na nově zrekonstruovanou kapličku.

ObrazekOdpoledne byl program na hřišti. Díky našim ochotným hasičům jsme se mohli posadit pod party stan, nebo si dokonce zatancovat na písně hranými nestárnoucím Standou Vlčkem. O občerstvení bylo postaráno díky nájemci Čestické hospody a o pití (alko i nealko) určitě také nebyla nouze. Než jsme se ale pustili do oslavování a zapíjení poslechli jsme si zahajující proslov starosty obce pana Vondráčka po kterém následoval bohatý program. Nejdříve se ovšem předávaly slavnostně ocenění za služby a věrnost členům SDH. Poté nás už mohly roztancovat mažoretky z Kostelce nad Orlicí a dojmout hasiči z Lišnice s překrásným vystoupením. Kdo chtěl mohl jet seznamovací jízdu obcí s naším Kubíkem a ochotným kočím.





ObrazekPro ty ostatní tu byli hasiči z Rychnova nad Kněžnou s ukázkou techniky, slaněním a se záchranou hasiče z hořícího domu (nebojte, žádný dům nehořel). Po nové technice ale musela přijít i historie a tak jsme mohli shlédnout starou techniku přímo v akci. A jako bonbónek celé téhle akce nám naši mladí hasiči ukázali, jak se to opravdu dělat má. Hned po tomto požárním útoku už ale byla nasimulovaná chytačka zloděje policejním psem. Ten nikoho nepokousal, a tak jsme mohli jít všichni tančit. Když už bylo hodně pozdě, udělali nám ohňostroj na dobrou noc díky našim hodným sponzorům.

 

Náhledy fotografií ze složky Oslavy SDH 130 let