Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výlet do České Skalice, Babiččina ůdolí a na Rozkoš

7. 6. 2008

         Dne 7. června pro nás naši vedoucí upořádali výlet k MDD. Jeli jsme stejně, jako loni do Babiččina údolí na oživlé postavy z knihy Babička, Boženy Němcové. Pravda je, že někteří z nás, tam byli letos poprvé. Jeli jsme vlakem  do České Skalice a odtud dále autobusem až k Ratibořickému zámku. Tam se  nás ujala kuchařka, lokaj Leopold, který nás uvedl k paní kněžně a Hortenzii. Dále jsme pokračovali do mlýna, kde jsme si zazpívali s krajánkem.

Obrazek
Paní mlynářka nám nabídla chléb a sůl, za to pan mlynář nás všechny pomoučil. Potom jsme pokračovali ke Starému bělidlu. Po cestě jsme potkávali poddané paní kněžny, jako například myslivce se psem a bláznivou Viktorku. Na Starém bělidle nás přivítala paní Prošková, babička se všemi vnoučaty. Babička nám pověděla pohádku a Adélka nám zazpívala písničku. Naše návštěva končila u splavu, kde jsme  chvilku odpočívali, protože nás čekala  pěší cesta zpět do České Skalice. Po cestě jsme se zastavili na zmrzlinu ve Zliči a oběd jsme si dali v kempu na Rozkoši. Tam jsme se trochu vyřádili a po procházce kempem jsme vyrazili na nádraží do České Skalice.





Obrazek
Najednou si to na nádraží přisupěla parní lokomotiva se starými vagóny. Byl to zážitek, v tu chvíli zakouřila celé nádraží, pak zapískala a pomalu vyrazila k Jaroměři.  Výlet se vydařil, počasí nám přálo, všichni jsme se vrátili domů bohatší o nové zážitky. Už teď se těšíme na letní hasičský tábor, na naše staré, ale i nové kamarády, další veselé zážitky nebo noční hry.





Napsala: Jana Novotná