Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hasičksý zpravodaj 4Q roku 2007

1. 1. 2008

Mladí hasiči – činnost 4. čtvrtletí 2007

 Dne 13. října, za mrazivého počasí,  jsme se zúčastnili branného závodu v Lukavici u Rychnova nad Kněžnou. Děti v kategorii mladších skončily na 11. místě z celkového počtu 14. Obrazekdružstev mladších a děti v kategorii starších doběhly na velmi krásném 8. místě z celkového počtu 25. družstev starších.  S výsledkem jsme byli spokojeni. Obzvlášť starší potěšili krásným umístěním. Ale ani mladší děti neudělaly ostudu, když přihlédneme k tomu, že jich většina běžela branný závod poprvé.









  Za odměnu jsme navštívili dne 27. října 2007 muzeum Loutek v Chrudimi. Jeli jsme vlakem z Čestic do Hradce Králové, tam jsme přestoupili na Pardubice a pak jsme Obrazekještě přestupovali v Rosicích a jeli kolem obory , kde se páslo velké stádo daňků. Byl na ně krásný pohled. V Chrudimi jsme měli ještě chvilku času a tak jsme si prohlédli starobylé městské opevnění a náměstí s krásným kostelem a kašnou uprostřed. Protože bylo chladno, tak abychom se zahřáli zahráli jsme si hru „na babu“. A potom už jsme vstoupili do historické cenné budovy muzea. Zakoupili jsme vstupenky a většina z nás i upomínkové předměty a dárečky pro své sourozence, rodiče nebo prarodiče. Potom už jsme jen obdivovali vystavené louky. Nakonec jsme si zahráli divadlo. Nejdříve my děti, našim vedoucím a potom jsme se vyměnili. Z nás, dětí se staly diváci a naši vedoucí nám sehráli loutkové divadlo. Domů jsme jeli plni dojmů.



   Na úplný závěr naší letošní činnosti, jsme pro všechny děti uspořádali dne 17. 12. 2007 vánoční besídku pod názvem : „Možná přijde i…….“  Moc jsme si to užili. Opravdu nás přišel Obrazeknavštívit Santa Klaus, který nám rozdal dárečky. Potom jsme si společně připili na další úspěchy šampaňským, ochutnali cukroví a snědli chlebíčky.Večer jsme zakončili diskotékou a abychom si odpočali od tance, zahráli jsme si i soutěžní hry. Večer se velmi vydařil. Opět jsme si to užili a už se těšíme na jaro, až zase všichni sejdeme a začneme trénovat na další závody.









   Na závěr chceme našim kamarádům, rodičům, prarodičům a praprarodičům i všem spoluobčanům  popřát šťastný nový rok 2008,  hlavně hodně pevné  zdraví, štěstí a spokojenosti jak v soukromém, tak i profesním životě. 

Upozornění pro naše příznivce a členy SDH:

Tradiční ples SDH se koná 9. 2. 2008.

Zachovejte nám přízeň.

Všem, kteří přispějí do tomboly předem děkujeme.

 Upozornění pro rodiče mladých hasičů:

Jarní prázdniny jsou od 4. 2. 2008 do 8. 2. 2008. Jedeme lyžovat na Jitřenku do Zdobnice. Bude se zvyšovat cena za týdenní pobyt na cca 2 000,- Kč. Důvodem je zdražování. 

Napsala : Dana Štěpánová, Jana Novotná