Jdi na obsah Jdi na menu
 


Letní tábor BRODEC 2009

22. 9. 2009

 

Letní hasičský tábor – Brodec 2009

Celotáborová hra „Poklad na Stříbrném jezeře“

 

 

Od 18. do 31. července se opět uskutečnil LETNÍ HASIČSKÝ TÁBOR u potoka Brodec v lesích nad Mírovem.Obrazek Jako vždy se zúčastnily sbory dobrovolných hasičů z Rybné nad Zdobicí, Slatiny nad Zdobicí, Záměle, Doudleb nad Orlicí, Vrbice, Lázní Bohdaneč, Rokytnice v Orlických horách a Čestic.

 

Po příjezdu nás hned pokropil déšť a v tomto duchu se nesl celý tábor, všude po kotníky bahna. To nás ale vůbec neodradilo a celý tábor jsme plnili indiánské úkoly, navlečeni ve vlastnoručně vyrobených indiánských kostýmech. Nechyběly ani doplňky jako náhrdelníky z pravých tesáků nebo korálků, náramky, indiánské čelenky apod. Jednotlivé úkoly byly zajímavé, např. Papučí cesta, Mágové, cesta na voru za pokladem po „Stříbrném jezeře“ i celý den „Zlaté horečky“, kterého se zúčastnili i naši kamarádi, hasiči z Polska. No prostě jsme si to i přes nepřízeň počasí moc užili.

Obrazek

Absolvovali jsme dva výlety, jeden vlakem do Potštejna na Vochtánku, kde na nás čekali naši rudí bratři. Prozradili nám něco málo o životě prérijních indiánů, ukázali výcvik indiánských koní. Na závěr jsme si zastříleli z luku a zajezdili na koních. Mezi tím, co jsme se na výletě bezvadně bavili, nám déšť opět vyplavil tábor. Takže zase žádná radost, jen bahno a laguny vody. I celý tento výlet nás provázel déšť.

Druhý výlet byl do krásně opraveného zámku v Kostelci nad Orlicí s návštěvou města.

 

Jako každý rok, nám přijeli udělat zajímavé přednášky příslušníci státní policie a hasiči z Kostelce nad Orlicí, městská policie z Lázní Bohdaneč. Nově přijeli žongléři ze skupiny Ascaria, kteří se nás snažili naučit žonglování s míčky, diaboly, flowerstiky nebo točit talíři na tyčce. Potom, když už byla tma, nám předvedli noční žonglování s ohněm. Byla to nádherná podívaná. Přizvali jsme i naše kamarády skauty, z vedlejšího tábora. Ty nás potom, na oplátku pozvali do lanového centra, které jim jejich vedoucí připravili v lese, nad jejich táborem. Tato „opičí dráha“ byla opravdu jen a jen pro nebojácné a otrlé. Ještě teď mají někteří z nás husí kůži, když si na to vzpomenou.

ObrazekObrazek

 

 

 

 

 

I přes celotáborovou nepřízeň počasí jsme si to všichni dostatečně užili a už se těšíme až se zase za rok setkáme. Takže všechny zúčastněné sbory zdravíme a za rok NASHLEDANOU.

 

Autor: Jana Novotná

 

Náhledy fotografií ze složky Letní tábor BRODEC 2009